Появи се първото по рода си видео от „плаващия град“ на Royal Caribbean, преминаващ през морски изпитания преди дебюта си през януари 2024 г.

Icon of the Seas - най-големият круизен кораб в света, измина стотици мили в открито море, преди да се върне в корабостроителницата Meyer Turku в Турку, Финландия, където в момента се изгражда.

Видеозаписи показват колосалния плавателен съд, дълъг 365 м и тежащ 250 800 бруто тона, да се плъзга през водата покрай лодките-влекачи, използвани за управлението му, съобщава Daily Mail.

Някои от забележителните характеристики на борда включват първия висящ инфинити басейн в морето и триетажен семеен апартамент.

Провеждането на морските изпитания включва повече от 2000 специалисти, четири влекача с тегло от 37 до 67 тона и повече от 350 часа работа, посочват от Royal Caribbean.

В рамките им са извършени предварителни тестове на всичко - от основните двигатели и корпуса до спирачната система на кораба, кормилното управление и нивата на шум.

Icon of the Seas, който има капацитет за 7600 гости, е преминал първите си морски изпитания „с отличие“, като следващите трябва да се проведат по-късно тази година.

Последната актуализация, направена на конструкцията на кораба, е изграждане на „кварталът на екипажа“. Пространството, разположено на четири палуби, е проектирано да бъде дом на 2350-те души, работещи на борда.

Icon of the Seas отнема титлата „най-голям круизен кораб в света“ от друг плавателен съд на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който е малко по-малък с дължина от 362 м и тегло от 236 857 бруто тона.

Триетажният семеен апартамент на кораба е оборудван със собствена бяла ограда и пощенска кутия.

Други опции за настаняване на гостите включват семеен апартамент Surfside с специални ниши за деца, „скрити далеч от възрастните“, апартаменти Sunset Corner и помещения с панорамен изглед към океана.

Icon of the Seas ще предлага и най-големия воден парк в морето с шест „чупещи рекорди“ пързалки.

На кораба ще дебютират първият бар за плуване в морето – наречен Swim & Tonic, както и Royal Bay Pool, определен за най-големия басейн в морето. Междувременно, висящият инфинити басейн ще бъде заобиколена от многоетажн слънчева тераса с джакузи.

Очаква се Icon of the Seas да пожъне сериозна популярност, въпреки че вече имаше негативни реакции към дизайна му в Twitter, където част от потребителите го наричат „чудовищен“.

Плавателният съд ще се отправи от Маями към Карибите през 2024 г. Билетите за неговите круизи вече са в продажба.