Илон Мъск обяви в неделя, че иска да промени логото на Twitter. 

"Скоро ще се сбогуваме с марката Twitter, а постепенно и с всички птици“, написа в платформата американският милиардер.

Мъск, който е собственик на социалната мрежа от октомври миналата година, добави, че ако тази вечер бъде публикувано достатъчно добро лого с формата на X, то ще бъде пуснато в световен мащаб още утре.

Мъск публикува изображение на трептяща буква „X“, а по-късно в аудио чат в Twitter Spaces отговори положително, когато беше попитан дали логото на Twitter ще се промени, По думите му, това е трябвало "да стане отдавна".

След като Мъск купи Twitter през октомври, компанията промени търговското си наименование на X Corp, отразявайки визията на милиардера да създаде супер приложение, подобно на китайското WeChat.

В корпоративния уебсайт на Twitter се посочва, че логото, изобразяващо синя птица, е "най-разпознаваемият актив на компанията“.  

Птицата беше временно заменена през април от кучето Shiba Inu на криптовалутата Dogecoin, което спомогна за временното повишаване на пазарната ѝ стойност.

Компанията беше подложена на широка критика, когато Мъск обяви в началото на този месец, че Twitter ще ограничи броя на туитовете, които различните видове акаунти ще могат да виждат всеки ден.

Дневните лимити помогнаха за ръста на притежаваната от Meta конкурентна услуга Threads, която премина 100 милиона регистрации в рамките на пет дни след старта си. 

Последният проблем за Twitter беше дело, заведено по-рано тази седмица, в което се твърди, че фирмата дължи най-малко 500 милиона долара обезщетения на бивши служители. Откакто Мъск придоби компанията, тя съкрати повече от половината си работна сила, за да намали разходите.