Странната ситуация на Килиан Мбапе в Пари Сен Жермен навлиза в нова глава. Играчът трябваше до 31 юли да приеме клаузата за едностранно подновяване на своя договор до 2025 година, опция, която той не използва и това поставя футболиста в напълно нова ситуация. Решението на звездата вече е официално, информира dsport.bg.

Считано от този вторник, 1 август, тъй като клаузата не е изпълнена, ПСЖ трябва да плати на Мбапе 40 от 80-те милиона бонус за лоялност, който е толкова важен за разрешаването на голямата мистерия. Това е основен проблем за парижани, тъй като сега първоначалната цена на Мбапе ще има значително намаление. Това са лоши новини за Насер Ал-Хелайфи.

Мбапе даде да се разбере, че няма да поднови договора си с клуба, въпреки настояването от страна на ПСЖ и това ще бъде една от летните сапунени опери през август. Реал Мадрид е големият фаворит за подписа на френския национал.

Килиан Мбапе ще спре да получава 60 милиона евро на година в ПСЖ, както „El Pais“ обяви, ако не поднови своя договор до 2025 година. В споразумението, което той подписа през 2022г., удължаването на договора не беше за три години, а за две и още една незадължителна.

25 милиона разделят Хари Кейн от трансфер в Байерн Мюнхен

Една от клаузите, включени в споразумението е да се добави бонус за подновяване от 60 милиона евро, в допълнение към бонуса за лоялност, 70 през първата година и 80 през втората година.

Тъй като беше потвърдено, че той няма да бъде част от състава на ПСЖ за турнето в Азия, Килиан тренира с изхвърлените от Луис Енрике играчи на базата на клуба. Бъдещето му изглежда много далече от френската столица.