Двама мъже в костюми и жена в рокля обраха бижутерски магазин в модното сърце на Париж, измъквайки се със стока на стойност милиони евро.

Триото разполагало с пистолет със заглушител, като се прицелили в магазин Piaget на шикозната улица Rue de la Paix, която се намира съвсем близо до Парижката опера.

Служителите били принудени да легнат на земята, е заявил полицейски източник пред Le Parisien.

Обирджиите след това си тръгнали пеша.

Според разследващите органи те са отмъкнали бижута на стойност 10 – 15 млн. евро от витрините на магазина. Никой не е пострадал при инцидента.

Разследването е поето от специалното френско полицейско подразделение, което се занимава с въоръжени грабежи и кражби с взлом.

Само преди три месеца друг бижутерски магазин бе атакуван на същата улица. Магазинът на Bulgari, който се намира на Place Vendôme нападнат посред бял ден в събота следобед от трима въоръжени крадци, които успяват да избягат с два мотоциклета.

Rue de la Paix и Place Vendôme са известни със своите луксозни бижутерски магазини. За разлика от обира в Bulgari, обирджиите на Piaget са били елегантно облечени.

Френските медии информират за двама мъже в сиви костюми и жена в зелена рокля и черeн панталон.

Броят на обирите напоследък е притеснителен, казва пред френска телевизия Сандрин Марко от Съюза на бижутерите и продавачите на часовници във Франция. "Въпреки че броят им намаля драстично през годините, те зачестяват след края на пандемията от COVID-19."

Преди по-малко от две седмици вратарят на Пари Сен Жермен и италианския национален отбор по футбол Джанлуиджи Донарума и неговата приятелка бяха завързани и обрани в жилището им в Париж от крадци, които отмъкват бижута, часовници и други луксозни стоки.