Потребителите с безплатната дебитна карта neon на tbi bank вече могат да пазаруват с нея, дори да нямат налични средства по сметката си. По този начин tbi добавя още една функционалност към карта neon, с която прави ежедневното пазаруване на българите по лесно, по-удобно и по-достъпно, съобщават от кредитната институция. 

За да се възползват от опцията за пазаруване с пари на банката и разделяне на плащанията на три равни вноски с 0% лихва, клиентите трябва да имат активиран шопинг лимит, което става за по-малко от 5 минути изцяло през мобилното приложение на tbi. 

След като шопинг лимитът (до 5000 лв.) бъде одобрен, всеки може да пазарува с карта neon и да разделя плащанията в рамките на този лимит, независимо от наличността по разплащателата сметка. 

Клиентите могат да пазаруват в любимите си физически или онлайн магазини и след това да разделят плащанията за направените покупки на три равни месечни вноски с до 110-дневно безлихвено финансиране от банката, както и на шест или дванайсет месечни вноски – с много ниска такса от 1.5%. Разделянето на плащанията става с няколко клика в приложението.

Taka neon на практика се превръща в дебитна и шопинг карта в едно. Откриването и поддръжката на сметка и карта, както и повечето ежедневни банкови операции през приложението на tbi остават безплатни.

„Клиентите ни вече няма да се притесняват за финансите си всеки месец преди заплата. Те ще могат да пазаруват с финансиране от банката, дори без да плащат лихва за това. Много хора не вярваха, че е възможно в България да има безплатно ежедневно банкиране, но ние го предложихме на клиентите. Не спряхме обаче дотук, а продължаваме постоянно да добавяме нови и нови функционалности към neon и tbi bank app, с които улесняваме ежедневието на българите“, казва изпълнителният директор на tbi Питър Барон.

Дебитната карта VISA neon може да се поръча безплатно през мобилното приложение на tbi bank. Разплащателната сметка към картата е безплатна – няма такси за откриване и поддръжка, за преводи, плащания на сметки и т.н. 

По сумата към карта neon дори има лихва от 2.1% (за суми до 2000 лв.). Клиенти с повече налични средства могат много изгодно да открият и депозит през мобилното приложение – преференциалните лихви достигат до 3% и са най-високите в България.

tbi bank непрекъснато добавя нови функциoналности към карта neon и мобилното приложение за още по-добро клиентско преживяване, като предстои да бъдат достъпни съвместимостите с Google Pay и Apple Pay, което ще позволи клиентите да плащат безконтактно само с телефона си.