Европейската футболна федерация УЕФА е взела решение да изпрати „специална покана“ на неевропейски клуб да участва в Шампионската лига през следващия сезон. Става дума за отбор от Саудитска Арабия, пише dsport.

Според Кориере дело спорт в Нион вече са взели решението и ще включат шампиона на арабската държава сред 36-те тима, които ще участват в основния формат на Шампионската лига догодина. Както е известно той ще бъзе изцяло нов и с повече мачове.

Все още обаче не е ясно на какъв принцип ще бъде изпратена поканата. Вариантите са тя да е за Ал Итихад, който стана шампион, Ал Насър или Ал Хилал, който игра на финала на Световното клубно първенство през февруари.

Ясно е, че европейската централа се интересува от финансовата страна на въпроса и влизането на неевропейски клуб в най-престижния футболен турнир вероятно ще доведе до редица полемики. 

Това, в допълнение към информацията, че е възможно някои мачове да бъдат изнесени в САЩ, също ще доведе до напрежение сред европейската футболна общественост, пише още изданието.