Ако имате страх от височини, следващото изживяване не е подходящо за вас.

Двойка от САЩ сподели видео на шеметна вечеря - на маса за пикник, окачена на около 80 м над буен водопад в Бразилия.

В главозамайващия кадър родената във Флорида 28-годишна Кристиана Хърт и приятелят й рапър OnPointLikeOp, известен също като O.P., пийват вино и хапнат, докато висят над Cascata da Sepultura, намиращ се в южния щат Рио Гранде до Сул.

Видеото събира хиляди гледания в Instagram и TikTok каналите на Кристиана, а нейните последователи го определят като „изнервящо преживяване“, посочва Daily Mail.

Търсачката на силни усещания, скачала от скали предишния ден като част от обиколката на двойката в Южна Америка, признава, че не се е уплашила от необичайния пикник. Точно обратното – изживяването е като „парче от тортата“ за двойката, казва тя.

Те резервират приключението чрез местната компания Rota Aventura, която го описва като „нетрадиционен пикник над най-красивия водопад, който съществува“.

Разказвайки подробно как е научила за това преживяване, Кристиана, която управлява образователна платформа за електронна търговия, казва: „Търсех неща за правене в Бразилия, които са различни.“

Тя обяснява как стигат с водопада с помощта на бъги и високопроходим автомобил. Той се намира на около час път с кола от Каксиас до Сул - град, известен с винопроизводството си.

Трябва да минат за кратко през самата река, за да стигнат до платформата на въздушния тролей, вградена в ръба на водопада.

След като Кристиана и нейният приятел са обезопасени, те се настаняват на масата за пикник, закрепена към въздушен тролей, а екипът на Rota Aventura ги издърпва над водопада.

Преживяването продължава общо около 15 минути и е посветено по-скоро на околния пейзаж, а не на храната, въпреки че те разполагат с плодове, зеленчуци, сирене, бисквити, малки сандвичи и вино. Приключението струва на двойката $450, като включва снимки и кадри с дрон.

Това не е единствената авантюра, предлагана от Rota Aventura над водопада. Можете също така да лежите в хамак над буйните му води или да скочите с бънджи.