Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е събрал близо 20 милиона долара от дарения за последните три седмици.

Този период приблизително съвпада с повдигането на обвинения срещу него заради твърденията му, че победата на изборите през 2020 г. му е била отнета по нечестен начин, заяви говорителят на кампанията на бившия щатски президент, цитиран от Ройтерс.

Откакто Тръмп се предаде в затвора в Атланда в четвъртък заради дела за рекет и измама, където му беше направена снимка като затворник и официално получи своя затворнически номер, той е събрал 7.1 млн. долара от дарения, според Стивън Чунг, съобщава darik.bg.

Говорителят написа това в платформата "Екс" (бившия Twitter).

Тръмп се похвали със снимка от затвора, след като се предаде за рекордните 74 секунди

Само в петък Тръмп е получил 4.18 милиона долара, което е най-голямата сума, събрана за един ден в кампанията му до момента, заяви още Чунг.

Тръмп, който беше избран за президент през 2016 г., но през 2020 г. загуби срещу Джо Байдън от Демократическата партия, отново се бори за номинацията на Републиканската партия, за да участва в изборите за президент догодина, припомня БТА.

В момента срещу бившия президент са повдигнати четири обвинения, свързани с твърденията му, че изборите са били откраднати, както и с щурма срещу Капитолия във Вашингтон от 6 януари 2021 г., организиран от привържениците му. Тръмп отрича всичко.

Тръмп определи като лов на вещици поредните обвинения срещу него

На 15 август срещу него беше повдигнато обвинение от съд в Джорджия, след като районният прокурор Фани Уилис от окръг Фултън проведе разследване, свързано с опитите на Тръмп да отмени резултатите от изборите в щата през 2020 г.

На 3 август той пледира невинен по обвиненията, повдигнати от специалния прокурор Джак Смит във федерален съд във Вашингтон, че е влязъл в заговор да измами САЩ, като е попречил на Конгреса да удостовери победата на Байдън на изборите през 2020 г., и да лиши избирателите от правото им на честни избори.

Повдигнаха обвинения срещу Тръмп за опит за подмяна на изборите в САЩ през 2020 г.

Той също така не се признава за виновен по обвинения в незаконно съхраняване на класифицирани документи след напускането на поста и във фалшифициране на бизнес документи по дело в Ню Йорк, свързано с плащането за мълчанието на порнозвездата Сторми Дениълс преди президентските избори през 2016 г.