Пътуването близо до до ревящо малко дете в самолета не прави полета особено приятен. Имайки предвид това, авиокомпания Corendon въвежда зона, в която достъпът на деца е забранен.

Тази зона „само за възрастни“ ще бъде достъпна на полетите на превозвача между Амстердам и нидерландския карибски остров Кюрасао, стартиращи от 3 ноември тази година.

Тя ще бъде обособена в предната част на самолета и ще се състои от девет седалки XL - с допълнително пространство за краката, както и от 93 стандартни седалки, според Corendon, цитирана от Daily Mail.

Според превозвача, че зоната ще бъде физически отделена от останалата част на самолета „посредством стени и завеси“, което ще „създаде среда за спокоен полет“.

Резервация на място в нея е достъпна за лица над 16 години и струва 45 евро в стандартната зона и 100 евро в зона XL.

От нидерландския превозвач добавят: „Тази зона е предназначена за хора, пътуващи без деца, както и за пътуващи по работа, които искат да работят в тиха среда.

В същото време, въвеждането на зоната Only Adults има положителен ефект и за родителите с деца. Те не трябва да се тревожат толкова за реакциите на спътниците си, ако детето им е шумно или плаче.“

Атилай Услу, основател на Corendon, казва: „На борда на нашите полети винаги се стремим да отговорим на различните нужди на нашите клиенти.

Ние сме и първата нидерландска авиокомпания, въвела зона само за възрастни, защото се грижим за пътниците, които търсят допълнително спокойствие по време на полет.

Също така вярваме, че това може да има положителен ефект върху родителите, пътуващи с малки деца. Те могат да се насладят на полета, без да се притесняват, ако децата им вдигат повече шум.

Corendon не е първата авиокомпания, осигуряваща спокойствие на възрастните си пътници.

Scoot - нискобюджетно дъщерно дружество на Singapore Airlines, стартирало през 2012 г., предлага опцията пътниците да заемат седалка ScootinSilence в предната част на самолета, където лицата под 12 години са забранени.

А Japan Airlines има функция в системата си за резервации, която показва кои места в самолета ще бъдат заети от деца до двегодишна възраст.