Само за три години Каби Ламе се превърна в най-популярния инфлуенсър в TikTok, при това без да каже и дума. Брандовете вече се надпреварват да плащат щедри суми на комедианта, за да може да ги представи пред неговите над 160 млн. фена.

Кабейн „Каби“ Ламе се промъква в модерно имение, избягва въоръжената охрана и прониква в трезор, пълен с плячка. Не, италианският инфлуенсър не се е насочил към престъпния живот, а е звезден герой в хитовата игра Fortnite, която се играе от 230 млн. души месечно.

Ламе работи във фабрика за производство на автомобилни филтри до началото на пандемията. След уволнението си той решава да започне да създава видеосъдържание за TikTok.

Пародиите на Каби на така наречените „лайфхакове“ събират 2.4 млрд. харесвания и 162 млн. последователи в TikTok, пише Forbes. Нови 81 млн. пък са последователите му в Instagram.

Роденият в Сенегал комедиант прави това без да каже и дума пред камерата. Вместо това той жестикулира, свива рамене и прави различни движения с очи.

По този начин Ламе се превърна в Чарли Чаплин на дигиталната ера, забавлявайки милиони хора по света, независимо от езика, който говорят. 

@khaby.lame Thanks for the advice my friend!  #learnfromkhaby #comic #comedy ♬ original sound - Khabane lame

 
Само тази година той има клипове със звезди, като Мат Деймън, Робърт Дауни-джуниър и Том Круз. Каби дори изпълнява дузпи с Дейвид Бекъм и участва в реклама за Супер Боул на застрахователния гигант State Farm.

Маркетинговият директор на State Farm Алисън Грифин казва, че компанията си партнира с Ламе, защото той е най-популярната звезда в TikTok в момента, освен това е безопасен за бранда и с него може да се работи в дългосрочен план.

„Супер Боул беше гледан от 115 млн. души. Нашето основно видео с Каби има 220 млн. гледания, плюс всичките нови последователи, харесвания, коментари и споделяния“, казва Грифин.

Мълчанието за Ламе буквално се е превърнало в злато. Изчисления на сп. Forbes сочат, че той е спечелил 16.5 млн. долара за последните 12 месеца, благодарение на рекламни сделки с Hugo Boss, Binance, банката от Близкия изток QNB, както и партньорствата с Fortnite и State Farm.

Днес Ламе получава по 750 000 долара, за да промотира даден продукт в TikTok и Instagram. 

 
„Отказвам много предложения. Не искам да работя с тютюневи и алкохолни компании, както и с брандове, които са вредни за нас по какъвто и да е начин, тъй като много деца ме следват“, обяснява той.   

Началото обаче не е е толкова лесно. „Когато започнах да правя видеа, доста хора ми казаха да си намеря почтена работа. Аз обаче продължих да го правя, въпреки че някои от видеата дори не бяха гледани и веднъж“, допълва той.

Според сп. Forbes, доходите на Ламе в последните 12 месеца го нареждат на 11-а позиция сред най-добре платените инфлуенсъри.