Криптоборсата Binance ще продаде дейността си в Русия на новосъздадената борса CommEX, с което се превръща в поредната компания, която се изтегля от Москва след началото на войната с Украйна.

Най-голямата криптоборса в света не обяви финансовите параметри по сделката. От компанията обявиха, че няма да има текущо разделение на приходите от продажбата, нито пък ще запазят опция да купят обратно акции в бизнеса.

“Гледайки напред, ние осъзнаваме, че дейността ни в Русия не е съвместима със стратегията за съответствие на Binance,” заявява Ноа Пърлман, главен директор Съответствие, без да визира войната в Украйна, която Русия нарича “специална военна операция.”

От Binance също така обявиха, че всички активи на настоящите ѝ руски потребители са в безопасност и предстои организиран процес по миграция. Процесът на продажба ще отнеме до една година.

CommEX е централизирана борса за криптовалути, подкрепена от рискови капиталисти в сферата, според нейния уебсайт. Компанията пусна своята борса едва тази седмица.

Много западни компании, сред които Renault, Shell и McDonald’s, се споразумяха да продадат руските си активи или да ги предадат на местни компании, за да се съобразят със санкциите заради войната в Украйна и в отговор на заплахите от страна на Кремъл, че чуждестранни активи може да бъдат конфискувани.