Зашеметяващо имение на брега на езерото Тахо е на път да се превърне в най-скъпата имотна продажба в района, след като се появи на пазара за рекордните 76 милиона долара.

Известно като Old Forge, то е разположено на над 20 000 кв. м площ на престижния булевард Lakeshore в Incline Village.

На фона на популярните личности, придобиващи имоти в района, като звездата от НФЛ Арън Роджърс и главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг, продажбата се смята за възможност, която се появява веднъж в живота.

Но с цена от 76 милиона долара, имението е недостъпно за обикновения човек. То може да се превърне в най-скъпия имот, продаван някога в района, изпреварвайки предишния рекордьор, пласиран през 2013 г. за 48 милиона долара.

Освен достатъчно външно пространство, имотът разполага със седем спални със самостоятелни бани, медийна зала с осем места, бар и зала за игри. Той се предлага с къща за гости с площ 140 квадратни метра, в която се помещават три от спалните.

Първоначално построен през 1994 г., Old Forge е дело на казино магната Стив Уин, бивш председател на Wynn Resorts.

Уин натрупва богатството си в света на хазарта и изразява луксозния си вкус в своите проекти за известните си казина в Лас Вегас, включително Bellagio, Golden Nugget и The Mirage.

Той е принуден да се оттегли от поста председател на компанията на фона на обвинения за сексуално насилие на работното място. Въпреки че не се признава за виновен, Уин плаща глоба от 10 милиона долара и прекъсва връзките си с индустрията, която помага за формирането на Лас Вегас.

Имотът му е продаден на тръст четири години, след като Уин го построява за 17 милиона долара, а през 2017 г. отново сменя собствеността си срещу 31 милиона долара - по-малко от половината от текущата му искана цена, според SF Gate.

Кристин Пери, агент по луксозни недвижими имоти в Christie’s International Real Estate Sereno, казва пред Daily Mail: „Имоти като този не се появяват на пазара в продължение на десетилетия.“

През последните няколко години домът е претърпял значителни ремонти, включително изграждане на нов вътрешен двор и инсталиране на втора кухня.

Но за всички фенове на водните спортове, истинската му привлекателност е извън него - под формата на частен кей, водещ до ексклузивен 60-метров участък от плажа и повдигната платформа за джетове.

А след тежък ден на вода, щастливият купувач може да очаква с нетърпение да се наслади на релаксираща напитка във винарната и мокрия бар на дома.

Красивото място в Невада отдавна е популярно сред висшите ешелони на обществото поради своето уединение и зашеметяващ фон. Други високопоставени личности, обитаващи района, са основателят на Oracle Лари Елисън и технологичният милиардер Дейвид Дъфийлд.

Пери добавя: „Запознатите с този район на езерото Тахо знаят, че неприкосновеността на личния живот, престижът и безкрайните възможности, предлагани от този тип имоти, може да са достъпни отново след още 10 или 20 години.“

Ввторият най-скъп имот, продаващ се край езерото, е Crystal Pointe. Той се появява на пазара през юни на цена от 49.5 милиона долара. През 2017 г. това е най-скъпият имот в района, тогава струващ 75 милиона долара.