Кейти Вег Хюз е основател на базираната в Охайо компания Cutest Coops, която предлага функционални, но и естетически издържани кокошарници.

Хюз е американка от първо поколение, а баща ѝ пристига в САЩ от унгарската столица Будапеща с един чифт дрехи на гърба си и една хилка за пинг-понг, но успява да развие множество бизнес начинания.

Той изгражда няколко компании, включително спортен център за пинг-понг, билярдна зала и магазин за продажба на дребно.

Кейти е първата в семейството, която успява да отиде в колеж и да получи магистърска степен по бизнес администрация. Тя прекарва 19 години в управлението на семейния бизнес, пише електронното издание Benzinga.

Тя се вдъхновява да развие бизнеса си, след като започва да отглежда пилета в двора, за да се наслаждава на пресните яйца и да облекчи част от стреса на ежедневието, включително и от натоварените си управленски задължения.

Тя не успява да намери кокошарник, който да отговаря на целия ѝ списък с желания - да е здрав, да изглежда страхотно и да осигурява надеждна защита от хищници.

Опитва няколко дизайна и функционалности и превръща интереса си към създаването на по-добър кокошарник в бизнес. Тя разработва много по-голям кокошарник, който включва функции, като хладилник за вино и открита зона за отдих, предназначена за семейството и приятелите.

Други хора я насърчават да използва своя бизнес опит в продажбите и разработването на продукти и тя решава да създаде своя собствена компания, предлагаща висококачествени кокошарници. 

Кейти Вег Хюз стартира Cutest Coops през лятото на 2019 г. с капитал от едва 3800 долара, а през 2021 г. компанията реализира продажби за над 2 милиона долара. Нейният бизнес се възползва от повишения интерес към отглеждането на птици и други домашни хобита по време на пандемията.

Тя вече предлага както готови, така и изработени по поръчка кокошарници чрез уебсайта на Cutest Coops, докато в същото време "жонглира"с ангажиментите си на майка и предприемач.

Кейти Вег Хюз фокусира бизнеса върху бутикови кокошарници с различни складови помещения, здрави стени и покриви, както и висококачествена ограда за предотвратяване на нападения от хищници.

Кокошарниците разполагат и с интелигентно проектирани системи за хигиена и почистване, които позволява на стопаните да спестят време и да гарантират, че техните животни са здрави.

"Въоръжена" с първия си готов кокошарник, тя присъства на изложение в Кълъмбъс, Охайо, където посетителите ѝ дават положителна обратна връзка и я насърчават да започне масово производство.

Хюз съветва бъдещите предприемачи да тестват своите продукти и да получат обратна връзка от потенциални клиенти, която да използват в бъдещите си проекти.