Клиентите на Uber във Финикс, Аризона, вече могат да наемат напълно автономни автомобили. За тази цел компанията си партнира с Waymo, която е собственост на Alphabet (компанията-майка на Google).

Финикс е първият град, в който Uber ползва услугите на Waymo, тъй като това е „най-голямата напълно автономна зона в света“, посочват от компанията. Превозът с колите на Waymo ще е на същата цена, както и с останалите автомобили, каза говорител на Uber пред CNBC.

Клиентите, които поръчат превоз на територията, на която могат да се движат колите на Waymo, ще избират дали да използват автономен или друг вид автомобил (електрически или с двигател с вътрешно горене), или иначе казано - самоуправляващ се автомобил или такъв с шофьор. 

Автомобилите на Waymo се движат по улиците на Финикс от 2020 г., като, според компанията, тя прави по над 10 000 пътувания седмично.

От Uber отказват да споделят колко коли на Waymo ще оперират в района на Финикс и дали услугата скоро ще бъде достъпна и в други американски градове.