Първите данни от екзитпола след местните избори показват, че в повечето от големите градове в страната кметовeте ще бъдат избрани на втори тур. 

В София изборите печели кандидатът на Продължаваме промяната, Демократична България и Спаси София Васил Терзиев с 38.7% от гласовете. На второ място е Ваня Григорова, подкрепена от БСП, Левицата и др. с 19.3%, а трети, но с много малка разлика след втората позиция, Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС, който взима 17.3% от гласовете. 

В Пловдив предварителните резултати дават 32.1% на кандидата на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров, а втори остава Ивайло Старибратов, подкрепен от ПП-ДБ с 22.4%. 

Славчо Атанасов от Коалиция Съединение за Пловдив е трети, според екзитпола, с 15.6% от гласовете. 

Във Варна Иван Портних от ГЕРБ-СДС взима 27.1%, а Благомир Коцев от ПП-ДБ - 26.7%. 

В Русе разпределението на вота е следното: Пенчо Милков от "БСП за България" – 33.7%, Иван Иванов от ГЕРБ – 17.3%, Рена Стефанова от ПП-ДБ - 14.7%.

За кметския пост в Плевен на втори тур най-вероятно ще се борят Валентин Христов от ГЕРБ (20.4%) и независимият Георг Спартански (20%). Трети е Чавдар Попов, също независим кандидат, който спечели доверието на 18.3% от имащите право на глас. 

В Бургас, Стара Загора и Перник кметовете вероятно ще бъдат избрани още на първи тур В Перник категорично печели Станислав Владимиров от "Движение за просперитет на Перник", за когото са гласували 71.5%. В Бургас настоящия кмет Димитър Николов от ГЕРБ взима 56% от гласовете, а в Стара Загора Живко Тодоров от ГЕРБ печели 52% по предварителни данни. 

Малко над 6 милиона българи имаха право да гласуват на изборите за кметове, кметски наместници и общински съветници днес. След последните решения на ЦИК този път избирателите можеха да гласуват само с хартиена бюлетина.