Американската поп звезда Тейлър Суифт влезе в клуба на милиардерите - тя притежава 1.1 млрд. долара, според Bloomberg.

Това се случва на фона на успеха на нейните концерти, филма, документиращ турнето й, както и сериозните приходи от стрийминг на песните ѝ. Според изданието, творбите, които Суифт е пуснала от 2019 г. насам, са ѝ донесли 400 млн. долара.

Други 370 млн. долара са генерирани от продажбата на билети и мърчандайз, а още 310 млн. долара са от стрийминг на песните и процент от продажбите, които те генерират.

Наскоро филмът, отразяващ турнето на Суифт (Eras Tour), успя да донесе близо 93 млн. долара приходи от продадени билети само за дебютния си уикенд.

Концертите на звездата ще продължат до ноември 2024 г., което означава, че нейното богатство ще продължи да расте и през следващата година.

Пълните зали и стадиони на досегашните 53 концерта в САЩ са допринесли за повишаването на БВП на страната през тази година с 4.3 млрд. долара, изчисляват от Bloomberg.

Със средна цена от 254 долара за билет, концертите до момента са генерирали над 700 млн. долара приходи. От изданието посочват, че след плащането на данъци и разходи, за Суифт остават 225 млн. долара.