Нова карта на света разкрива градовете, в които хората най-много искат да се преместят да живеят, като Дубай е номер едно.

На картата, генерирана с помощта на 12-месечни данни от търсене в Google, имената на държавите са допълнени от градовете, за които жителите им най-често търсят информация за преместване.

Търсенията за „преместване в Дубай“ са водещи в 60 страни, включително Обединеното кралство, САЩ и Австралия. Маями - метрополисът, разположен по крайбрежието на Флорида, е втори, класиран на първо място в 12 държави, включително Гърция и Аржентина.

Френската столица Париж е трета, като проучването разкрива, че жителите на 10 държави - включително Мадагаскар и Сенегал, биха искали да живеят там.

Картата е съставена от Remitly - доставчик на финансови услуги за имигранти, който разглежда почти 164 държави и анализира обема на търсене за фразата „преместване в (град)“, установявайки най-търсената дестинация за преместване във всяка страна през иминалата година.

„С широк набор от възможности за работа, разрастваща се инфраструктура, отлично здравеопазване и образование, както и перспективата за липса на данък върху доходите, е ясно защо Дубай оглавява списъка“, посочват от Remitly.

„В резултат на това населението на града, известен като „Бижуто на пустинята“, продължава да нараства, достигайки 3.6 милиона през 2023 г.,“ посочват от компанията.

Въпреки че Дубай оглавява класирането, Северна Америка се оказва най-популярният континент с осем града от САЩ и Канада сред първите седем места.

След второто място на Маями, Ню Йорк заема четвъртата позиция заедно с Мадрид и Сингапур, като всеки от тези градове е на първо място в осем страни по света. Торонто се класира на шесто място, вземайки първенство в три държави - Бермудите, Търкс и Кайкос и Палау.

Северноамериканските дестинации Вашингтон, Чикаго, Квебек Сити, Портланд и Финикс споделят седмото място с Буенос Айрес, Богота и Виена. Всеки от тях се оказва най-популярната дестинация за преместване в две страни по света.

Междувременно, Лондон и Брюксел са на пета позиция с най-висока популярност в шест страни по света. Жителите на Португалия, Испания и Германия имат желание да се преместят в Лондон, докато жителите на Монако и Швейцария - в Брюксел.

България не е включена в проучването.