Единственият частен остров в района на Санфранциския залив се продава за 25 млн. долара. На него няма вода и електричество.

Остров Ред Рок (бел. в превод от англ. Червената скала), е с площ от около 24 дка и е достъпен единствено с лодка или хеликоптер, казва брокерът Крис Лим.  

На него няма изградени постройки, нито водопроводна или електрическа мрежа, но би могло водата да се обезсолява, както и да се поставят слънчеви панели и сателити, отбелязва Лим.

Настоящият собственик на имота Брок Дурнинг наследява острова от баща си, който го купува от бизнес партньор срещу 50 000 долара.

Бащата на Дурнинг има намерение да превърне острова в курорт с 20-стаен хотел, казино и яхтено пристанище през 60-те години на миналия век, но плановете му така и не са одобрени.

Синът му обявява острова за продажба, тъй като живее в Аляска и отдавна не е посещавал собствеността си. „Не виждам причина да го държа“, казва той.

Островът е обявяван за продан на няколко пъти за суми от 5 до 22 млн. долара. Последно, през септември 2015 г. цената му е намалена от 10 на 5 млн. долара, но купувач така и не се появява. Сега той отново е на пазара, но вече за 25 млн. долара. 

В последните месеци няколко острова в САЩ излизат на пазара. През септември частен остров в Калифорния беше обявен продан срещу 75 млн. долара, а месец по-рано остров в Мейн се появи на пазара срещу 400 хил. долара.