Rockefeller Center пусна предизвикващо световъртеж изживяване, пресъздавайки известната снимка от 1932 г. на строителни работници, които обядват високо над града, докато работят по изграждането на небостъргача 30 Rockefeller Plaza.

Новото изживяване, отворило врати за посетители миналата седмица и пресъздаващо снимката „Обяд на върха на небостъргач“, ще ви качи на наблюдателната площадка Top of the Rock на 69-ия етаж.

Ще седнете върху греда, която ще бъде издигната над платформата за наблюдение, разказва Тишман Шпайер, собственик на Rockefeller Center, пред Travel + Leisure. След това тя ще се завърти на 180 градуса над града - на повече от 240 метра височина, за уникална снимка.

„The Beam е част от преосмислянето на Rockefeller Center, което драстично ще подобри изживяването на посетителите на емблематичната площадка за наблюдение, която предлага най-добрата гледка към най-известните забележителности на Ню Йорк“, посочват собствениците.

И добавят: „След като посетят наблюдателната площадка Top of the Rock, туристите могат да прекарат време в изследване на емблематичната забележителност, пропита с амбицията и креативността на хората, построили този „град в града“ преди почти 100 години.”

Новото изживяване ще струва $25 и ще бъде добавка към обикновения билет за Top of the Rock. Ще включва както самото изживяване, така и дигитална снимка. Общият входен билет за възрастни струва между $40 и $55 за възрастни.

В допълнение към това ново изживяване, ще бъде представена и друга интерактивна възможност през следващата година, наречена Sky Lift. Когато е отворена, тя ще издига посетителите на 9 метра над покрива на 70-ия етаж върху кръгла стъклена платформа.

Отвъд наблюдателната площадка Top of the Rock, има много неща за правене в и около Rockefeller Center в Ню Йорк, включително емблематичната ледена пързалка и известното коледно дърво, което ще остане осветено с повече от 50 000 многоцветни LED светлини до 13 януари.