Операторът на летище София СОФ Кънект получи Златния приз за дигитална трансформация на тръжните процедури в организацията. Наградата беше връчена на церемонията Procurement Excellence Awards 2024, провела се в Гърция.

Голямото признание идва след успешната цифрова трансформация на процесите по поръчки в СОФ Кънект. Тя е част от мащабно внедряване на иновативна информационна система ERP, която беше реализирана в партньорство с гръцките ИКТ компании OTE Group и cosmoONE.

Въвеждането на системата доведе до оптимизиране на дейностите, свързани с възлагане на поръчки, което означава дигитализация на търговете, създаване на портал за поръчки, опции за търгове, оценки на доставчици и много други функции, посочват от компанията.

„Наградата е не само отражение на нашите усилия, но и на отдадеността на целия екип на СОФ Кънект. ИКТ партньорите подходиха към този комплексен проект с изключителен професионализъм, като предоставиха конкретни предложения и приложения, които точно отговарят на потребностите и целите на летището.

Едновременно с това сме изключително радостни от признанието, което получихме", каза Веселин Спасов, ръководител отдел „Покупки и тръжни процедури“ на СОФ Кънект.

"cosmoONE доказва за пореден път, че експертният опит на нейния екип, съчетан с иновативните й приложения, ни е утвърдил като надежден партньор за големи интегратори като OTE, които могат да разчитат на нашата компания за предоставяне на навременни, висококачествени, интегрирани и техникоикономически изгодни решения за електронни обществени поръчки както в Гърция, така и в международен план", каза Танасис Петмезас, главен изпълнителен директор на cosmoONE.