От огромни ледници и гръмотевични водопади до впечатляващи открити равнини - когато става дума за природна красота, Аржентина разполага с всичко.

Ако обаче към всичко това се добави богатата култура, легендарната история, оживените градове и храната и напитките, е лесно да се види защо тази южноамериканска държава си проправя бързо път към черните места в списъка със задължителните места за посещение през 2024 г.

От оживените улици на Буенос Айрес до смайващите чудеса на Патагония, ако търсите наистина забележителна дестинация, която предлага приключение, но без да прави компромиси с лукса, тогава не търсете повече.

Ето няколко основни причини да посетите Аржентина тази година, в това число задължителни дестинации и дейности, които не бихте искали да пропуснете:

Посетете оживената столица Буенос Айрес

Столицата на Аржентина е известна с вдъхновената си от Европа архитектура, оживените улични изкуства и страстна танго култура, като неизбежно пленява посетителите със заразната си енергия.

Едно от най-добрите неща за правене там е и най-простичкото – да се „изгубите“ из старинните калдъръмени улички, като през това време разглеждате множеството кафенета и антикварни магазини в очарователните квартали Сан Телмо и Реколета.

Разбира се, едно посещение на Буенос Айрес не би било завършено без да изгледате танго на живо, а може би и да ви преподадат един-два урока. Чувствено и дълбоко изразително, трудно е да не бъдете погълнати от драмата около него, а това е изживяване, което ще остави трайно впечатление.

Ако пък сте ценители на храната, тогава също сте на правилното място, тъй като в Буенос Айрес има доста ресторанти със звезди от Michelin, което го прави отлична отправна точка за почивка в Аржентина с фокус върху кулинарията.

Що се отнася до луксозните места за настаняване, Буенос Айрес не страда от недостиг на възможности.

Изживейте магията на водопадите Игуасу

Разположени на границата между Аржентина и Бразилия в провинция Мисионес, гръмотевичните водопади Игуасу представляват вдъхновяваща гледка, което не бихте искали да пропуснете.

Съставено от над 275 водопада, това без съмнение е едно от най-зрелищните природни чудеса на планетата, а посещение до националния парк, в който се намират водопадите, ви позволява да се доближите до тях и да усетите огромната мощ на водата, която се спуска над скалите.

Паркът разполага с лабиринт от пътеки през зелената тропическа гора, предлагайки разнообразие от най-различни гледни точки, а ако имате късмет, може да видите част от дивите животни там, в това число коати, тапири и различни видове птици.

За да се доближите още повече, може да стигнете с лодка до основата на водопада, а за още по-изключителни гледки се предлагат частни обиколки с хеликоптер.

Запознайте се с винения регион Мендоса

Мендоса е първокласният винен регион на Аржентина и задължително място за посещение за почитателите на виното Малбек, тъй като това е мястото, където се произвеждат многобройните му разновидности.

Обиколка с дегустация на вино във водещите винарни в региона ще ви позволи да разгледате живописни лозя, докато в същото време дегустирате награждавани вина и се наслаждаване на спиращите дъха гледки към Андите.

И докато сте в региона, определено си заслужава да посетите Чакрас де Кория - очарователно градче с множество занаятчийски магазинчета, където можете да прекарате цяла сутрин или следобед в разглеждане или пазаруване на уникални сувенири.

Още по-навътре в провинцията можете да пояздите коне или пък, ако сте още по-приключенски настроени, можете да се качите на балон с горещ въздух, от който ще се разкрият забележителни гледки към Мендоса.

Впуснете се в приключение в Патагония

Суровата красота и необузданата пустош на Патагония имат привлекателност, на която е трудно да се устои, а за почитателите на приключенията на открито и на безстрашните пътешественици това е най-добрата дестинация, която можете да добавите към вашия маршрут.

Регионът се намира близо до Андите на границата с Перу и се характеризира с течащи реки, огледално чисти езера и огромни ледници. Една от върховите точки на повечето пътувания до Патагония е посещението на Националния парк на ледниците, където можете да се доближите до Перито Морено.

Ледниковата формация е с дължина 30 километра и широчина 5 км. Средната височина над водната повърхност пък е над 70 метра, което го прави наистина впечатляваща гледка. Посредством множеството пътеки, можете да му се насладите от различни места и да направите невероятни снимки от това изживяване.

Любителите на дивата природа също ще са в стихията си в Патагония, където имат възможност да се отправят на сафари, по време на което може да зърнат трудно забележими видове, като пума и южноамерикански кондор.