От Motorola смятат, че в бъдеще може да носим телефоните си увити около китката.

Компанията, която е собственост на китайския технологичен гигант Lenovo, показа огъващ се смартфон по време Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона.

Това е просто концептуален продукт, който може никога да не излезе на пазара. От Motorola обаче искаха да демонстрират напредъка на технологиите при дисплея, за да се откроят на претъпкания пазар на смартфони.

По време на демонстрацията представител на Motorola показа как телефонът може да се огъва по различни начини, така че да се увива около китката или да стои на масата.

Когато телефонът е увит около китката, начинът, по който се показва информацията, се променя. Например, приложенията се показват в горната част на екрана. Според компанията, телефонът се адаптира, в зависимост от начина, по който е огънат.

Механизмът, който позволява на телефона да се огъва, е сходен на начина, по който функционира човешкият гръбнак.

По време на демонстрацията представител на компанията прави снимка на рокля с телефона. След това устройството генерира фон, който допълва облеклото.

Този фон може да бъде приложен на устройството, така че когато потребител го носи на ръката си, телефонът представлява моден аксесоар.

Lenovo и Motorola често показват прототипи на устройства. По време на изложението Lenovo демонстрира концептуален лаптоп с прозрачен екран.

Лаптопът разполага със 17.3-инчов MicroLED екран с до 55% прозрачност, когато пикселите му са изключени. Максималната яркост на екрана пък достига 1000 нита.

Миналата година Motorola показа смартфон с навиващ се екран по време на изложението.