Наръчникът на Mr. Bricolage „Направи си сам - Живей Екологично“ показва нагледно и с примери от ежедневието как с малки стъпки можем лесно сами да живеем по-екологично.

Да пестим енергия и вода, да ограничим отпадъците, да изполваме продукти, които не вредят на околната среда, да намалим ненужните вещи, да се придвижваме с велосипед в града – това са само част от малките промени, които можем да направим още днес, за да живеем утре в един по-устойчив свят.

Наръчникът има и практическо приложение, като дава конкретни предложения от наличния асортимент на веригата как да понижим своя вреден отпечатък върху планетата. 

„Стратегическата ни цел, която е част от цялостното екологично, социално и корпоративно управление на компанията, е постоянно да увеличаваме асортимента от продукти с екологична насоченост във всички магазини на веригата и да ги предлагаме на достъпни цени, така че да дадем реална алтернатива на желаещите да живеят по-екологично“, заявява каза Андрей Евтимов, изпълнителен директор на Доверие Брико АД /Mr. Bricolage – България/.

Съдържанието на наръчника е разпределено в 6 категории:

  • как да пестим енергия,
  • как да пестим вода,
  • идеи как използваме рециклирани продукти и да събираме разделно отпадъци,
  • как да компостираме сами в къщи,
  • как да си направим градина на балкона
  • ползите от използване на зелен транспорт.  

Например тези, които са готови да пестят електроенергия, могат да го направят в три прости стъпки: да заменят обикновените крушки с LED - за сравнение, една обикновена крушка, за да генерира нормално осветление от 1100 лумена, изразходва 75W, докато енергоспестяващата LED крушка използва само 6W за същата осветеност. 

Втората стъпка е да се заменят старите отоплителни източници с енергоспестяващи, като възможностите, които ще намерят в наръчника, са разнообразни и в различни ценови категории.

Третата стъпка е да се инвестира в соларни панели на покрива на дома - там, където има възможност, което е най-екологичното решение за захранване с енергия. 

Цялото съдържание на наръчника е достъпно на сайта на Mr.Bricolage в рубриката „Живей екологично“.