Почти нищо не може да спре прочутите японски високоскоростни влакове-стрели да спазят разписанието си. Но малка змия, плъзгаща се през пътнически вагон, успя да го направи, макар и само за 17 минути.

Във вторник пътник съобщава на персонала на гарата в Токио, че 40-сантиметрова змия е забелязана във вагона на влак, пристигащ от Нагоя, според Central Japan Railway Company. Той трябва да замине за Осака, но вместо това е спрян от движение като предпазна мярка.

Друг влак трябва да бъде назначен за маршрута, стигайки се до закъснение, което - макар и малко според много други национални железопътни стандарти, е значително за безмилостно точния транспорт на Япония.

Не се съобщава за пострадали. Над 600 пътници са били засегнати от закъснението. Видът на змията е неизвестен. Правят се проверки, за да се установи как се е качила на борда, посочват от железопътната компания за CNN.

Влакът-стрела, известен като Shinkansen в Япония, е популярен със своята ефективност, както и със скорости до 320 километра в час. Пътуващите разчитат на неговата надеждност.

През 2017 г. машинист на Tsukuba Express трябваше официално да се извини, след като потегли 20 секунди по-рано.