Повечето типични 15-годишни тийнейджъри биха се тревожили за оценките си в училище или за тънкостите на социалния живот.

Но Майлс Ръсел не е обикновен 15-годишен младеж. Той прекара уикенда си, тревожейки се за успеха си на професионално голф събитие и за поставянете на рекорди срещу опитни ветерани.

В петък той се превърна в най-младия играч, участвал в Korn Ferry Tour, част от PGA Tour – на 15 години, 5 месеца и 18 дни, счупвайки предишния рекорд, поставен през 2006 г.

Самото класиране за напреварата беше голямо постижение, но Ръсел не беше приключил, разказва CNN. Гимназистът стана най-младия играч в историята (от 1983 г. насам), попаднал в топ 25 на PGA Tour или Korn Ferry Tour.

„Беше страхотна седмица“, каза Ръсел след това. „Получих няколко странни погледа, питащи: „Кое е това малко дете на игрището?“ Но всички бяха толкова мили и полезни с всичко“, допълва той.

С класирането си в топ 25 Ръсел получава възможност да участва в шампионата Veritex Bank на Korn Ferry Tour в голф клуб Texas Rangers в Арлингтън тази седмица.

Преди да навършат 18 години, играчите не отговарят на условията за нечленуващи на Korn Ferry Tour, така че не могат да се присъединят към клуба, но могат да продължат да участват, ако резултатите им ги класират.

Като най-младия играч на турнира, Ръсел е под голям натиск през цялото време, но той играе с уравновесеност и не изглежда обезпокоен от допълнителното внимание.

„Когато играя добре, мисля, че мога да се конкурирам с някои от по-добрите професионалисти. Тази седмица го показах,“ казва Ръсел.