Трикратният шампион на НБА Дуейн Уейд е спечелил близо 200 млн. долара в кариерата си. 13-кратният участник в Мача на звездите посочва, че му е отнело години, за да се научи как да управлява финансите си.

Днес той има инвестиции в различни бизнеси, но се надява, че младите звезди в лигата ще съумеят да се справят по-добре от него в тази нелека задача. Уейд казва пред CNBC:

„Невероятно е, че имат достъп до милиони долари толкова млади, но плашещото е да не знаят кои са хората около тях, разбиращи от управление на парите им”.

Той влиза в лигата на 21-годишна възраст, но му отнема поне 5 години, за да се научи да управлява милионите си. 

„Влязох в лигата като човек, който никога преди това не е имал повече от 500 долара и изведнъж печелех милиони. Да знаеш от кого да приемаш съвети за парите си е по-трудно от това да не знаеш нищо по тази тема“, допълва той.

Уейд е на мнение, че по това време е имал добри хора около себе си, но никой от тях не е печелил толкова много пари. Според него, добре ще е днешните спортисти да намерят някой, на които имат доверие, за да могат да му поверят парите си.

И съветва да питаме съветниците си как да харчим парите си, в какво да инвестираме и какво мислят те за тях.

„Една от най-големите грешки, които допуснах, е, че бях прекалено горд, за да попитам за помощ. Дори когато го правех, не разбирах основни финансови понятия“.