Компанията за развитие на луксозни проекти Discovery Land Company (DLC) тихомълком сложи началото на ултралуксозна жилищна общност в Дубай, в която най-скъпият парцел ще струва до 50 милиона долара.

Наречен Discovery Dunes, единственият начин да влезете в този „клуб“ е да бъдете поканен да купите едно от 340-те имения, вили или парцели, които съвместно обхващат 600 акра (27 милиона квадратни метра), намират се в Южен Дубай и се продават на начална цена от 7.5 милиона долара.

Членовете на DLC трябва да преминат през внимателен процес на кандидатстване, преди да бъдат одобрени като потенциални купувачи. Според компанията, 60% от капацитета на обекта е продаден само от предаване на информацията от уста на уста, като жителите вече започват да се преместват в общността, намираща се в последния си етап на строителство.

Възможностите за спортни занимания включват планинско колоездене, кайт сърф, конен спорт и тенис. Мястото може да се похвали и с голф игрище - първото с 18 дупки в региона, изработено от дизайнера от световна класа Том Фацио.

Игрищет, който ще отвори врати следващата година, е само за членове на клуба и техните гости, разположено е на фона на силуета на Дубай и ще осигури достъп до най-съвременна технология, която дава на треньорите и играчите обратна връзка в реално време.

Discovery Dunes е дебютният ултралуксозен проект на DLC в Близкия изток. В момента компанията управлява 35 жилищни комплекса от висок клас в световен мащаб. „Вярваме, че времето, прекарано със семейството и приятелите, е върховният лукс“, казва Майк Мелдман, основател и председател на DLC.

„Discovery Dunes е начин да свържем най-важните хора с най-важните неща.“

Персонализиран комфорт

Може би най-желаният аспект на изключителната общност е нейната възможност за персонализиране. На членовете е даден пълен контрол върху това как да изглеждат имотите им. „Вилите в Discovery Dunes са изключително персонализирани“, казва представител на Discovery Land Company в интервю за CNN.

„Обитателите могат да избират както фасадата, така и облицовките във вътрешността на имота. Някои хора искат определени покрития от Италия, Бразилия или Аржентина – ние можем да направим всичко.“

Обзаведените вили са проектирани от всепризнатите дизайнери от Сан Диего Olson Kundig, като DLC си сътрудничи и с Killa Design от ОАЕ.

От компанията посочват, че се „въвеждат възможно най-много инициативи за опазване на околната среда“, включително ферма на място и използване на сива вода (тя включва всякакви битови отпадъчни води, с изключение на тези от тоалетни) за голфигрището.

Ексклузивен клуб

Членовете на Discovery Dunes получават ексклузивен достъп до Discovery Downtown - частен клуб, разположен в екстравагантния хотел Edition в Дубай, който е в съседство с най-високата сграда в света Burj Khalifa.

На място пък вече е изграден център за преживявания, наречен The Lakehouse – бар и ресторант от фермата до масата, който предлага разнообразие от развлекателни дейности, свързани с езерото, като каране на падълборд и плуване.

Discovery Dunes е най-новият от планираните проекти на DLC в региона и по целия свят, като компанията работи по нови обекти в Европа, Португалия и Централна Америка.