Най-големият търговец на едро у нас МЕТРО България организира срещи на търговския си екип от цялата страна с клиентите си по Черноморието от 3 до 6 юни в израз на партньорската си политика към професионалистите от ХоРеКа сектора.

Под мотото „МЕТРО ден – лято 2024”  близо 200 специалисти ще се срещнат със собственици и мениджъри на хотели и ресторанти от Шабла до Резово, за да разберат и подкрепят техните потребности по отношение на продукти и услуги за настъпващия летен сезон в страната ни.

МЕТРО България работи с почти 90% от ресторантите и хотелите в страната, което прави ролята на компанията изключително отговорна за развитието на бизнеса в сектора. Със своята стратегия за търговия на едро, основен фокус е качественият асортимент и постоянно изгодните цени, които подпомагат конкурентоспособността на B2B клиентите.

Ключов асортимент

Именно затова, за нуждите на ХоРеКа клиентите е разработен ключов асортимент от близо 2000 артикула, които те могат да разчитат да закупят по всяко време на постоянни цени.

МЕТРО България се гордее, че има възможността да предложи цялостни решения за всеки вид кухня/ястия, които комбинират хранителни и нехранителни продукти. Например, блок масата – един от важните компоненти за изхранването в хотелите по нашето Черноморие, е напълно покрит като нужда в продуктовата гама на магазините МЕТРО.

Едно от големите предимства в сезонните предложения са продуктите собствени марки на МЕТРО. Те са създадени, за да отговарят на изискванията на всички професионални клиенти и преминават през най-стриктните стандарти за качество – 7-степенен контрол от производителя до рафта.

Освен това се предлагат в контролирана среда – всички магазини МЕТРО са сертифицирани по IFS – международен стандарт за качество в търговията на едро, който в България притежава единствено търговецът на едро. Той касае свежестта на продуктите, проследимост в доставките, непрекъсната хладилна верига и най-високо ниво на контрол.

Специални предложения

Освен основните хранителни и нехранителни групи, ексклузивно за летния сезон МЕТРО разработва специални предложения, като комбо оферти, лоялна програма, редица обучения от МЕТРО Академия, услуга „Доставки“ и дигитални инструменти.

В рамките на лоялната програма ХоРеКа клиентите могат да се възползват от бонуси, като преференциални финансови условия, а дигиталната платформа Mshop, заедно с услугата за доставки, спестяват ценно време на професионалистите от сектора. Обученията и курсовете на МЕТРО Академия за кулинарни специалисти помагат за развитието на знания и компетенции сред професионалистите в бранша.

Доставки

Услуга „Доставки“ е един от важните инструменти в подкрепа на хотелите и ресторантите, също така е и част от инвестиционната програма на търговеца на едро. В двата МЕТРО магазина на Черноморието – Варна и Бургас – компанията изпълни проекти за разширяване на зоната за доставки с над 60%.

Целта е увеличаване на капацитета за обслужване на заявките за доставки от B2B клиенти и броя курсове, извършвани на ден. Само във Варна удвоеният брой рампи ще позволи извършването на над 80 курса и 700 поръчки в рамките на един ден, като скоро се очаква и официалното въвеждане в експлоатация на новото съоръжение. В Бургас разширената зона „Доставки“ функционира още от миналия летен сезон.

За нуждите на своите клиенти през летния сезон, магазините на МЕТРО във Варна и Бургас ще работят денонощно. В обновения си облик на многоканални центрове за търговия на едро, те са място, в което ХоРеКа клиентите ще намират бързо и лесно продуктите, от които имат нужда – с масови палетни презентации, оптимизирани и ускорени процеси/услуги и удобна подредба на хранителни и нехранителни стоки.

Инициативата на МЕТРО България е насочена към улесняване на бизнеса и осигуряване на необходимата подкрепа за повишаване на ефективността и удовлетвореността на клиентите.

Търговският екип се ангажира да осигури високо ниво на обслужване и да бъде надежден партньор в развитието на успешен и устойчив бизнес на ХоРеКа сектора – не само това лято, но и през цялата година.