Вече ви представихме най-богатите жени в света. Днес ще се спрем на най-богатите знаменитости в САЩ. 

Според сп. Forbes, петнадесетте най-известни звезди отвъд океана имат съвкупно състояние от 13.3 млрд. долара, което за последните 12 месеца расте с 23%. 

Общо седем от тези знаменитости имат доходи от музикалната индустрия, четирима са заети в киноиндустрията, а трима – в козметичната индустрия и продуктите за грижа на тялото (бел. ред. включително и Риана, която генерира повече от 50% от богатството си от козметичната линия Fenty Beauty). 

Сериозен ръст в богатството се отчита при Тейлър Суифт, която миналия октомври беше обявена от изданието за милиардер. Тя вече разполага с 1.3 млрд. долара, след успеха на турнето ѝ, спрямо 1.1 млрд. долара за миналата есен и 740 млн. лв. преди година. 

Състоянието на Бионсе нарасна с 220 млн. долара и вече е 760 млн. долара, благодарение на продажбата на билети за 580 млн. долара по време на турнето ѝ. Мадона също генерира 220 млн. долара от продадени билети и е единствената жена с приходи от над 100 млн. долара от шест турнета. 

Кои са най-богатите жени сред знаменитостите в САЩ? 

Бившата тенис звезда Серина Уилямс и Кейти Пери са единствените със състояние от под 400 млн. долара в топ 15. Те притежават респективно 340 и 350 млн. долара, а далеч пред тях е Рийз Уитърспуун с 440 млн. долара, както и 78-годишната Доли Партън и 12-години по-младата Елън Дедженеръс, разполагащи с по 450 млн. долара. 

Барбра Страйсънд е най-възрастната жена в подреждането, като 82-годишната звезда има 460 млн. долара. Пред нея са Селин Дион (550 млн. долара), 81-годишната Джуди Шейндлин с 560 млн. долара и Кайли Дженър със 710 млн. долара. 

Музикалните звезди Бионсе и Мадона са останалите в листата, които не са милиардери, но въпреки това те разполагат с по 760 и 850 млн. долара. В топ 4 са най-новата милиардерка Тейлър Суифт с 1.3 млрд. долара, Риана (1.4 млрд. долара) и Ким Кардашиан (1.7 млрд. долара). 

Лидерството и тази година е за Опра Уинфри. 70-годишната бивша телевизионна звезда обяви през февруари, че напуска борда на директорите на WeightWatchers, разработваща продукти за отслабване и по всяка вероятност ще се пенсионира.

Тя разполага с 3 млрд. долара, над 8 000 дка земя на Хаваите, както и няколко къщи в района на Санта Барбара, Калифорния.