Uber навлиза в бизнеса с яхти, разширявайки възможностите си за наем на плавателни съдове в цяла Европа.

Компанията за споделено пътуване ще разшири своите опции за Uber Boat в популярни горещи точки, като Ибиса, Венеция и Атина, посочват от екипа й за Travel + Leisure. Новите възможности ще включват частни яхти, водни лимузини и други лодки под наем.

„Искаме да дадем възможност на нашите клиенти да отидат навсякъде“, казва Анабел Диас, вицепрезидент по мобилността за регион Европа, Близкия изток и Африка в Uber.

„Това лято добавяме морски изживявания в някои от най-горещите дестинации в Европа, помагайки на летовниците да се възползват максимално от пътуването си в открито море. Независимо дали става въпрос за плаване около Ибиса с вашата лична яхта или изживяване на Венецианската лагуна с лодка, ще добавим малко Uber магия към ваканциите на нашите клиенти.“

Частна яхта в Ибиса, водна лимузина във Венеция

В Ибиса пътешествениците могат да резервират частна яхта за до осем души чрез приложението, която отпътува от яхтеното пристанище на града всеки ден по обяд.

Възможността ще бъде налична от 26 юли и ще върви с частен капитан, луксозна кошница с храна и напитки, чанти с лакомства на Uber и транспорт от врата до врата с микробус Uber Black. Услугата ще струва €200 на човек. Uber Yacht ще се предлага до август и трябва да се резервира 24 часа предварително.

Във Венеция Uber ще представи опция за водна лимузина, която ще бъде достъпна при резервации от 3 юли. Тя ще обслужва 200 точки за качване или връщане във Венеция. Всяка лимузина може да побере до шест души и ще струва 120 евро на пътуване.

Нови опции в Гърция и Париж

Uber ще разшири възможностите за плаване с лодка в Гърция, като направи услугата достъпна в Атина, Миконос, Санторини и Корфу по-късно този месец. Цените варират в зависимост от местоположението, но тарифите започват от €200.

Компанията за първи път стартира Uber Boat в Миконос миналата година и оттогава прави планове да добави безплатна опция за разглеждане на забележителности по Сена в Париж за Олимпиадата.

Тази услуга, наречена Uber Cruise, ще включва безплатни едночасови обиколки на Града на светлините на напълно електрически лодки и ще бъде достъпна от 12 юли до 3 август.