Ако не се страхувате от водата, животът на яхта може да изглежда като мечта. Трудно е човек да си представи колко невероятно е да се събужда на фона на зрелищни изгреви и да приключва деня си със също толкова зашеметяващи залези.

За разлика от круизните кораби обаче, животът на вода има някои практически предизвикателства.

Едно от тях е пазаруването всеки ден на продукти от първа необходимост, включително и храна. Обикновено тези неща се купват на сушата, но в Турция има и един уникален и добре зареден плаващ магазин. Той предоставя удобно решение на това ежеднвено предизвикателство, пише Delishably.

Турската верига суперкаркети Migros предлага от 2016 г. плаващ супермаркет, който носи името Migros Deniz Market и има за цел да задоволява нуждите на крайбрежните райони Фетие и Гьочек, както и на други лодки в Егейско море.

Магазинът работи всеки ден през лятото до края на септември в пиковия сезон за плаване. Самата яхта е с дължина от 40 метра, а магазинът е с търговска площ от около 170 кв. м и е оборудван с колички и кошници за пазаруване.

В него се предлагат около 2 500 артикула, в това число и пресни стоки като плодове и зеленчуци, риба, месо, хлебни изделия и деликатеси, както и редица нехранителни стоки, като списания, електроника и дори детски играчки.

Местоположението на Migros Deniz Market може да бъде следено в реално време на смартфони и таблети. Цените на продуктите са същите като в другите магазини на Migros, а плащането може да бъде с карта на борда, като яхтата разполага и с банкомат, според Red Blue Guide.