Разпродажбите на фондовите борси в рамките на вчерашния ден, се отрази негативно и на най-богатите хора в света. Най-големи загуби претърпяха най-богатите хора на планетата, като в някои случай те надхвърлиха 5 млрд. долара. 

Вчера седемте най-големи технологични компании - Amazon, Apple, Facebook parent Meta, Google parent Alphabet, Microsoft, Nvidia и Tesla, отчетоха общи понижения от над 1 трилион долара. 

Основателят на Amazon Джеф Безос претърпя най-голяма загуба вчера, след като богатството му се понижи с 6.6 млрд. долара. Вторият най-богат човек в света вече притежава 185 млрд. долара, според данни от индекса на милиардерите, изчисляван от Bloomberg. 

Създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин отчетоха спад от 6.29 и 5.89 млрд. долара на състоянието си, а най-богатият човек в света Илон Мъск загуби 6.29 млрд. долара. 

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг допълва топ 5 на най-големите загуби вчера, след като богатството му се понижи с 5.94 млрд. долара. 

Само през юли той е продал акции на компанията си за 322.7 млн. долара, с което през последните два месеца се е разделил с книжа за половин милиард долара. Очаква се той да продължи с продажбите и през август, като това става ясно от предварителен план за намаляване на дела му в компанията. 

Други технологични милиардери също отчитат големи загуби. Основателят на Oracle Лари Елисън загуби 5.43 млрд. долара, а бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър понижи състоянието си с 4.33 млрд. долара. 

Инвестиционната легенда Уорън Бъфет вече притежава 4.5 млрд. долара по-малко спрямо края на миналата седмица, в която стана ясно, че се е разделил с половината от дела си в Apple.