Увеличеното търсене на внос от Азия и по-дългите транзитни времена от обикалянето около нос Добра надежда доведоха до огромен недостиг на празни контейнери в азиатските пристанища.

В резултат на това, корабните линии се стремят да върнат обратно ритъма в регулярните си отплавания на запад възможно най-бързо.

За да даде възможност на компаниите, изнасящи от Европа, да се възползват от тази изгодна и рентабилна ситуация, cargo-partner разширява предлагането на услуги за океански превоз по този маршрут.

Гъвкави опции за изграждане на маршрути от Европа до Азия

За да предостави гъвкава услуга, cargo-partner, член на NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC., оперира до широка мрежа от дестинации в Азия.

Компанията предлага редовни заминавания както от българските пристанища Варна и Бургас, така и от средиземноморски и северноевропейски пристанища, като Солун, Ротердам, Антверпен, Хамбург и Лондон.

Балканският регион се обслужва с директни отплавания на океанските кораби от ключовите пристанища на Генуа, Пирея, Копер, Риека и Текирдаг, докато другите пристанища в региона се обслужват чрез по-малки фидерни кораби.

Обширната транспортна мрежа на компанията ѝ позволява да предоставя на клиентите в Европа изключително гъвкави и ефикасни решения.

Тези морски връзки в момента осигуряват надежден достъп до контейнерно оборудване за бързо отплаване. Освен към „класическите“ основни пристанища в Китай, те обслужват и дестинации в Югоизточна Азия и Индия, включително Нава Шева, Мундра, Колката, Ченай, Хо Ши Мин, Сингапур и много други.

Решения от врата до врата в цяла Азия

Всички конейнерни превози на cargo-partner се предлагат като решения от врата до врата, включително предхождащия или финалния превоз по шосе, митническото освобождаване и при желание дори логистични услуги в складовата мрежа на компанията в Европа и Азия.

Чрез функцията Intelligent Container Tracking на платформата SPOT за управление на веригата за доставки cargo-partner предоставя на своите клиенти информация за пратките в реално време.