Вероятно сте чували за призрачни градове, но какво ще кажете за кози села?

Лес Линдаретс във Френските Алпи често е наричано „козето село“ – защото през летните месеци е изпълнено с „приятелски“ настроени кози, които се разхождат свободно и приветстват преминаващите туристи.

Според Vallee d'Aulps - местен туристически уебсайт, козите са „винаги любопитни“ и „винаги гладни“, като посетителите могат да си купят специални крокети от местните магазини, с които да ги нахранят.

В допълнение към своите уникални жители, селото, разположено близо до курортите Морзин и Авориаз в ски зоната Порт дю Солей, може да се похвали със старинни хижи, кафенета, ресторанти и алпийски ливади, напомнящи за един „отминал свят“.

Днес селото е туристическа атракция, като може да се похвали с четири от пет звезди в Tripadvisor въз основа на близо 200 отзива.

Според Vallee d'Aulps, Лес Линдаретс без съмнение е задължително за посещение за всички семейства, които идват в този район, за да се потопят в автентично изживяване.

За да стигнат до селото, посетителите трябва да карат 20 минути от Морзин, следвайки главния път за Авориаз, преди да отбият и да се насочат нагоре по криволичещ стръмен път.

Има възможност и да вземете лифта Ardent Gondola, разположен на 20 минути с кола от Морзин, който отвежда посетителите направо до селото.

През зимните месеци козите живеят в оборите си и селото остава частично скрито под дебела снежна пелена. Главният път се превръща в ски писта и е популярна спирка за скиори и сноубордисти.