Акциите на компанията Райсволф България от днес започват да се търгуват на Българска фондова борса. Дружеството листна целия си капитал в размер на 8,4 млн. лв. Компанията вече има една търгувана емисия облигации от 2022 година на Борсата за близо 1,2 млн. евро на регулирания пазар.

Райсволф България е на пазара вече 14 години и е изключителен франчайзополучател за страната на REISSWOLF International AG. Те са водещ европейски доставчик в областта на съхранението и управлението на данни, носители и документи, прилагащ максимално високи стандарти за сигурност. Компанията е със седалище в Хамбург, Германия и посредством франчайз партньори предлага услуги в над 40 държави, включително и в България.

Ръководството на дружеството планира бъдещи IPO-та, чрез които да наберат средства за разширяване на дейността и допълнителни инвестиции в оборудване и инфраструктура.

По време на церемонията по биене на камбаната в БФБ днес, с която се отбелязва първия ден от търговията на новото дружество, зам.-председателят на Съвета на директорите на БФБ и изп. дир. на Централен Депозитар Васил Големански приветства новата компания.

„Пожелаваме ви много успехи и след бъдещото успешно увеличение на капитала, скоро да ви посрещнем и на големия, регулиран пазар на БФБ“, допълни той.

„Пазарът за растеж BEAM доказа своето необходимо място на капиталовия пазар, за подобни по-малки компании, които имат нуждата и интусиазма за още по-бърз растеж и развитие. Това е поредна възможност за нас и вярваме, че ще оправдаем очакванията на инвеститорите“, заяви Ивайло Йорданов, изп. дир. на Райсволф България.