През 2015 г. Нина Фарзин има нужда от уникална помощ – продукт, който да й помогне да прочисти запушените ноздри на нейното бебе.

Тя не успява да намери такъв. Затова използва 22 000 долара от спестяванията си, напуска работата си като фармацевт и основава базираната в Потомак, Мериленд, Oogiebear.

В участието си наскоро в телевизионното риалити предаване Shark Tank, което помага на млади предприемачи, Фарзин разказва пред инвеститорите колко дълъг път е изминала. От стартирането на бизнеса й за премахване на сополи Oogiebear е генерирала 15 млн. долара приходи. Тя е на път да заработва лично 1 млн. долара годишно.

Сега тя има двама бизнес партньори и сделка с инвеститори от Shark Tank. По време на епизода от предаването Барбара Коркоран и Робърт Херавец предоставят на Фарзин общо 600 000 долара за 10% от Oogiebear. Инвеститорите обещават да се откажат от половината от дела си, ако компанията не достигне 400 млн. долара продажби в рамките на две години.

Според Фарзин, компанията е на път да печели по 5.4 млн. долара годишно.

“Аз, всъщност, разработих изцяло нова категория бебешки продукти,” казва Фарзин. “На пазара нямаше нищо подобно. Като фармацевт аз бях по-запозната. Нямаше продукт, който да се справя със сополите, а това е най-важното нещо, защото помага на бебетата да дишат по-добре.”

Инвестиралата в компанията Коркоран твърди, че може да помогне за диверсифицирането на приходите на Oogiebear. Според Фарзин, 76% от приходите на компанията идват от Amazon, въпреки че продуктите й присъстват във вериги за търговия на дребно, като Nordstrom и Walmart.

Освен инвестицията, Коркоран също така предлага на Фарзин допълнителни 200 000 долара като кредит. “Вече разполагаме с 1 млн. долара кеш,” отговаря Фарзин.

В крайна сметка, Коркоран и Херавец приемат насрещната оферта на Фарзин. Тя казва, че е преговаряла с двамата инвеститори, защото е почитател на Коркоран и е уверена в техните способности да увеличат клиентите на Oogiebear. Дори и преди да приеме сделката, представянето на компанията вече надхвърля нейните очаквания.

“Аз съм предприемач по случайност, но имам сърцето на предприемач,” казва Фарзин. “Исках 50 други майки наистина да харесат този продукт. Никога не съм си представяла, че ще стигна дотук.”