Стиснат британец, който карал потисната си приятелка да брои дървата за огрев, отпускал определен брой таблетки за съдомиялната машина и дори не й позволявал да купува подаръци за внуците си, е заплашен от затвор заради домашен тормоз.

55-годишният Майкъл Марш наследил значително състояние от своята покойна майка, но се „вманиачил“ толкова много по пестенето на пари и трупането им за пенсия, че отказвал да споделя средства с приятелката си Айлийн Тил, с която живеели заедно.

Скъперникът Марш - от Уорингтън, Чешър, нареждал на 54-годишната Тил да става нощем и да проверява дали не липсват дърва от бараката им на двора. Тя също така имала право да ползва само по една таблетка за миялната машина, тъй като той смятал, че ги раздава.

Когато се виждала за обяд с дъщеря си, жертвата, която е бизнес мениджър, също така му казвала, че дъщеря й плаща сметката, за да избягва упреците му, че харчи пари.

Когато му се опълчвала, той я карал да спи на верандата пред дома им, дори и да вали.

След бурен спор тя била изгонена от струващата 300 000 паунда (342 730 евро) къща, която деляла с него в Уорингтън.

Марш беше признат от съда в Честър за виновен за упражняване на принуда и за нападение. Неговата присъда ще бъде определена на по-късен етап.

Според съда, през 2019 г. Марш се е сдобил с голямо наследство от покойната си майка, но бил толкова обсебен от парите, че твърдял, че дори бездомниците трябва да разполагат със спестявания.

По време на 15-годишната им връзка той купил жилище за него и Тил в брой и изтеглил 50 000 паунда (57 120 евро) заем за ремонти, за чието изплащала тя му помогнала.

Тил е заявила пред съда, че Марш бил толкова „обсебен“ от парите, че не й позволявал да харчи никакви пари за нейната дъщеря или внуци, или да купува на приятелките си подаръци.

Въпреки че имала собствена банкова сметка и спестявания, той казва, че всички оставащи пари трябвало да се трупат за имот за пенсия, който се надявали да си купят на остров Ангълси в Уелс.

Пред съда Марш отрекъл да е нападал Тил и да е упражнявал принуда, твърдейки, че тя си е измислила цялата тази история, след като й изпратил известие за изгонване от дома.