McDonald’s наскоро пусна меню Happy Meal за възрастни, което имаше за цел да породи чувства на носталгия сред по-възрастните клиенти на веригата за бързо хранене.

Вместо това менюто предизвика наддаване в онлайн сайтове. 

Кутията, която носи името Cactus Plant Flea Market Box, вече е разпродадена в много от заведенията от веригата в САЩ, което означава, че единственият начин, по който колекционерите могат да се сдобият с играчките, е на вторичния пазар.

Търсещи бърза печалба препродавачи се възползват от лимитираното партньорство на McDonald’s с компанията за улично облекло Cactus Plant Flea Market.

Играчките от комбинираното меню Big Mac се появяват в сайтове за препродажби на цени от хиляди долари.

Продавач в сайта eBay предлага три неотворени играчки, както и талисмана на марката - Cactus Buddy, за 95 долара. “ЩЕ СЕ ПРОДАДАТ БЪРЗО!!” предупреждава продавачът.

Друг продавач очаква да получи 25 000 долара за неотворена играчка от менюто и иска купувачът да плати и таксата за доставка в размер на 6.10 долара.

И за двата артикула все още няма оферти.

Това обаче не означава, че почитателите на McDonald’s не са готови да платят сериозни суми за колекционерските играчки.

Една от реализираните обяви в eBay от 6 октомври включваше 150 неотворени играчки за 2 400 долара, което означава средно по 16 долара на играчка.

В Ню Йорк кутията Cactus Plant Flea Market Box се продаваше на дребно на цена от 12.95 долара.

За над 10 други предложения са били платени до 1 900 долара, според данни от eBay. 

За феновете, които са пропуснали шанса си да се сдобият с колекционерските играчи, McDonald’s вече премина към следващата си лимитирана серия.

Гигантът в сферата на бързото хранене връща колекционерските си кофи за Хелоуин за първи път от 2016 г.

Тези, които искат да се сдобият с тях, обаче ще трябва да побързат, защото и те започват да се появяват в eBay.