50 млн. лв. инвестира компания за производство на електрически велосипеди в нов завод край Пловдив. Новото предприятие е разположено на територията на зона Куклен, част от Тракия икономическа зона.

По проект се предвижда инвестиция за 28 277 000 лв., която ще разкрие нови 330 работни места. От "Е-Велокс" уточняват, че общо в завода ще бъдат инвестирани 50 млн. лв., като той ще е с капацитет 300 хил. броя електрически велосипеди на година под търговската марка "Лидер".

Новата фабрика за електрически велосипеди от висок клас, която ще отвори врати през януари 2023 г., е със застроена площ 25 000 м2 и обща площ 47 000 м2.

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчи сертификат клас А на изпълнителния директор на „Е-Велокс“ ООД Димитър Златанов.

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчва сертификат клас А на изпълнителния директор на компанията Димитър Златанов

Той съобщи, че в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са още четири инвестиционни проекта на обща стойност 42.5 млн. лв. с потенциал да разкрият 224 нови работни места.

Компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия и оперират в сектора на производството.

От началото на годината до момента са сертифицирани шест проекта в Пловдив и областта на обща стойност 229.047 млн. лв., които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от тях са в сектор производство, а един е за складиране и логистика.

В процес на сертифициране от БАИ в момента са 48 инвестиционни проекта в цялата страна за близо 2 млрд. лв. като по тях се очаква да бъдат разкрити над 3 600 нови работни места за следващите 2-3 години, съобщи още министър Пулев. Те са предимно в сектор производство и складиране.