Тайландска знаменитост - медиен магнат, който е транссексуален, купи компанията, която провежда конкурсите за красота Мис Вселена, за 20 милиона долара, предаде BBC.

Анн Джакраютатип е шеф на JKN Global Group, която прави телевизионни предавания в Тайланд.

Грозни сцени на конкурс за красота: Масов бой помрачи събитието (видео)

Участвала е в тайландските версии на популярните риалити шоута Project Runway и Shark Tank, посочва darik.bg.

Купуването на компанията, която някога е била съсобственост на Доналд Тръмп, идва, когато конкурсът става все по-приобщаващ.

Джакраютатип е откровена за опита си като транссексуална жена. Тя каза в изявление, че организацията Мис Вселена е "силно стратегическо допълнение" към портфолиото на нейната компания.

Индийка, актриса от Боливуд, стана новата „Мис Вселена“

„Стремим се не само да продължим нейното наследство да предоставяме платформа за хора от различни среди, култури и традиции, но и да развием марката за следващото поколение“, добави тя.

„Връзките ни с глобални партньори и марки никога не са били по-силни и прогресивният ни подход продължава да ни позиционира в челните редици на нашата индустрия“, казаха главният изпълнителен директор на Miss Universe Organisation Ейми Емерих и президентът Паула Шугарт.

Организацията "Мис Вселена" беше съсобственост на Тръмп от 1996 до 2015 г.

ОАЕ за първи път излъчи участничка в конкурса „Мис Вселена“

Бившият президент на САЩ продаде компанията, след като двама телевизионни партньори казаха, че няма да излъчат конкурса заради коментарите на Тръмп относно нелегалните имигранти по време на неговата президентска кампания през 2016 г.

Той също беше критикуван, когато бившата Мис Вселена Алиша Мачадо заяви, че Тръмп я е нарекъл „Мис Пиги“.

Забележките са били направени, когато тя е напълняла след победа в конкурса през 1996 г., каза моделът, роден във Венецуела.

„Когато купих конкурсите преди много години, те имаха сериозни проблеми“, каза Тръмп в изявление след продажбата на компанията на американската агенция за таланти WME-IMG през 2015 г.

„За мен беше голяма чест да ги направим толкова успешни. Конкурсите вече са в ръцете на страхотна компания, която ще ги доведе до още по-високи нива на успех“, заяви тогава той.

Развитие и разнообразие 

От следващата година организаторите съобщиха, че омъжените жени и майките ще могат да се състезават за титлата. Състезанието беше отворено само за жени, които никога не са били женени и нямат деца.

Конкурсът се провежда ежегодно от 71 години и се излъчва в повече от 160 държави.