Ford Motor иска да направи “живота в микробус до реката” малко по-комфортен, отколкото покойният актьор Крис Фарли, братовчед на настоящия главен изпълнителен директор на компанията, го представя в популярен комедиен скеч в телевизионното предаване Saturday Night Live от началото на 90-те години.

Автопроизводителят от Детройт представи микробуса Ford Transit Trail Van модел 2023 г., който е със задвижване 4 х 4 и е оборудван с по-издръжливи офроуд части за любителите на приключенията на открито. Той се предлага готов за доработки с цел превръщането му в място за сън или обитаване.

Ford се опитва да се възползва от бума в продажбите на превозни средства за отдих по време на пандемията от коронавирус. Автопроизводителят вече е една от основните компании, които предлагат пикапи и микробуси на компании за доработка за превръщането им в превозни средства за отдих.

Компанията също така пусна редица офроуд модели в последните години, като SUV-тата Ford и пикапа F-150 Tremor.

“Въз основа на числата, които виждаме, ще имаме повече търсене, отколкото предлагане,” заяви пред CNBC Тед Канис, главен изпълнителен директор на подразделението Ford Pro.

Ford рекламира новия модел Transit Trail Van като врата към “живота в микробус,” общност от пътуващи, които живеят изцяло или частично в своите микробуси. Разпространени от автопроизводителя снимки показват микробуса на фона на живописен пейзаж, в това число и двойка, която изглежда живее до реката.

Продажбите на новия модел микробус ще започнат през пролетта на 2023 г. с начална цена от 65 975 долара. Това е с около 15 000 долара повече от базовия модел Transit. Автомобилът ще се предлага в три разновидности – със средно висок и висок покрив, както и по-удължена версия.

Микробусът няма да се предлага с оборудвано за сън или живот, но собствениците ще имат достъп до мрежата на Ford Pro с компании за доработка.