Страхотният брънч не е само храна и напитки. Разбира се, вкусните кафета, пухкавите палачинки и пикантното Блъди Мери са хубави, но най-добрите брънчове предлагат малко повече.

Грандиозна обстановка и природа. Несравнима атмосфера. Такива неща.

Имайки предвид това, сайтът за ревюта на пътувания TripSavvy състави класация на най-добрите брънч дестинации в света в момента, съобщава Time Out.

Изследването засяга 60 000 компании по целия свят, оценени въз основа потребителски отзиви и редакционна преценка.

Според класацията на TripSavvy има шест места за късна закуска по света, които са най-достойни за отбелязване.

Най-високо оценената е La Sombra del Sabina в Тепостлан, Мексико, която получава цели пет звезди. Литературно кафене, предлагащо както книги, така и храна, La Sombra разполага със зашеметяваща градина и гледка към близките планини и пирамидата Tepozteco.

Останалите пет най-добри брънч дестинации получават впечатляваща оценка от 4.5 звезди.

B&B Sei Stelle в Сулмона, Италия, се гордее с местни меса и сирена и има страхотна тераса с гледка към града, докато ресторант и бар Shirley Heights Lookout в Инглиш Харбър таун на Антигуа съчетава карибско блаженство с бюфет от най-високо качество.

Последните три са в САЩ: Cranky Al's в Уисконсин е местен фаворит за понички, Jefferson Hotel в Ричмънд е хотел, предлагащ лукс и история, а TibbittsFernHill е изключително популярен ресторант в Такома, който си партнира с местни фермери, за да запази съставките си свежи и сезонни.