Третият най-богат човек в света Гаутам Адани планира да открие офис в чужбина, който да управлява нарастващото му богатство.

Според хора, близки до неговото обкръжение, председателят на Adani Group оглежда Дубай и Ню Йорк за централа на своя нов офис.

Основателите на холдинговата компания са в процес на избор на мениджъри, които да инвестират богатството на Адани, пише Bloomberg, позовавайки се на източник, пожелал анонимност.

Идеята за бъдещия офис на милиардера идва на фона на ръста на състоянието му от 56 млрд. долара през 2022 г. Това е повече, отколкото всеки друг милиардер по света, сочат данни от индекса на милиардерите на финансовото издание.

Днес индиецът разполага със 133 млрд. долара, което му го нарежда на трето място, след Илон Мъск и Бернар Арно.

Ако Адани действително осъществи плана си, това ще е поредният милиардер, който отваря специален офис с финансови мениджъри, които да управляват инвестициите и филантропските му дейности.

По-рано подобни действия предприеха инвеститорът Рей Далио и съоснователят на Google Сергей Брин, които откриха офиси в Сингапур.

Сънародникът на Адани - Мукеш Амбани, който в момента е втория най-богат човек в Азия, планира откриването на своя семеен офис в града-държава в следващите месеци.

Семейството на Адани в момента води разговори с консултанти и данъчни експерти, за да вземат най-правилното решение за парите на милиардера.

Връзката с Дубай обаче изглежда по-силна, тъй като там е базиран брат му Виход. Според данни на Hurun India, той е най-богатият индиец, който не живее в страната си.

Гаутам Адани започва кариерата си като брокер на диаманти, преди да навлезе в частния бизнес. Днес империята му се простира от търговията със суровини през пристанищна дейност, летища, циментови заводи, зелена енергия, медии и дигитални услуги.

Акциите на Adani Enterprises Ltd. са отчели ръст в стойността си от 135% през настоящата година, показва справка на Darik Business Review.