Трите основни индекса на Уолстрийт приключиха вчерашната сесия с повишения, като ръстът беше оглавен от секторите на технологиите, комуникациите, здравеопазването и промишлеността.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0.28% - до 34 194.06 пункта, докато S&P 500 добави 0.59% до 4 027.26 пункта, а технологичният Nasdaq Composite затвори с повишение от 0.99% на 11 285.32 пункта.

Ръстът се пренесе и на азиатските пазари днес, като акциите бяха подкрепени от сигналите, че Федералният резерв може да забави темпото на повишение на лихвите и от новината за нови икономически стимули от страна на Китай.

Оповестеният вчера протокол от последната среща на Фед показа, че със "значително мнозинство" имащите право на глас ръководителите по отношение на паричната политика смятат, че "вероятно скоро би било подходящо" да се забави темпът на повишение на лихвите.

Протоколът обаче показва и увеличаващото се разминаване в техните възгледи относно пика на лихвените нива. 

Днес щатският долар не успя да възстанови понижението си от 1% от вчера, като доларовият индекс беше на ниво от 105.89.

На петролния пазар цените се очаква да тестват основно ниво на подкрепа от септември - ако бъде пробито, може да се стигне до най-ниските им нива от края на 2021 г., което е още едно доказателство, че инфлацията вероятно е започнала да намалява.

Фючърсите на щатския лек суров петрол (WTI) поевтиняват с 0.2%, до 77.79 долара за барел, след като изгубиха над 3% вчера на фона на обсъжданията между страните от Г-7 за налагане на таван на цената на руския петрол над настоящите пазарни нива.

Фючърсите на петрола от сорта брент губят 0.15% до 85.26 долара за барел.

На пазара на облигации дългосрочните щатски държавни ценни книжа поскъпнаха след излизането на протокола от последната среща на Фед. Разминаването между доходността по 10-годишните и 2-годишните държавни облигации достигна 79 базисни пункта, което представлява инверсия на лихвената крива, невиждана от спукването на дотком балона през 2000 г.

Това пък е индикатор, който поражда очаквания за сериозен икономически спад в идните месеци.

Щатските пазари са затворени днес заради Деня на благодарността.