Дизайнерите, стоящи зад най-тънкия небостъргач в света, току-що направиха на почитателите на ултра луксозния начин на живот подранил коледен подарък.

Базираната в Ню Йорк компания Studio Sofield разкри интериора на Steinway Tower - новопостроената кула с височина 435 метра с изглед към Central Park.

Съобщението бележи завършването на разкошната забележителност в центъра на Манхатън, която беше построена на място на историческата компания за пиана Steinway & Sons.

91-етажният небостъргач, известен още като 111 West 57th Street, предлага 46 жилища. Снимките, публикувани този месец от дизайнерите, показват разкошни фоайета, украсени с варовик, мрамор, стомана, кадифе, дъбови подове и оригинални произведения на изкуството на Пикасо и Матис.

Според Studio Sofield, интериорът на Steinway Tower е проектиран така, че да напомня за величието на Златната епоха на Ню Йорк - период от края на 19 век, когато булевардите на града са обградени от величествените имения на богаташи, като Андрю Карнеги и Корнелиус Вандербилт.

Небостъргачът се намира на улица в центъра на града, изпълнена с блестящи кули, станала известна като „Милиардерската улица“.

Основателят на Studio Sofield Уилям Софийлд казва пред CNN: „Всички сме били на много луксозни места, но аз исках да създам сграда, която не би могла да бъде никъде другаде по света.“

Сграда рекордьор

Интериорът на сградата включва 25-метров плувен басейн, разположен в изпълнена със светлина и палми зала и допълнен от модерен поглед върху легендарния бар King Cole в Ню Йорк, декоративен балкон и персонализирани златни и сребърни стенописи.

Сред другите удобства са частни трапезарии, кетъринг кухня, голф симулатор и озеленена тераса.

Със съотношение височина към ширина от 24:1, Steinway Tower е описвана от своите проектанти като „най-тънкия небостъргач в света“. Фасадата на кулата включва блокове от материал, който променя цвета и текстурата си, когато се гледа на различна светлина и под различен ъгъл.

Със своите 435 метра, това е и една от най-високите сгради в Западното полукълбо, малко по-ниска от две други в Ню Йорк: One World Trade Center с височина 541 метра и Central Park Tower с височина 472 метра.

Супер тънките небостъргачи, известни още като кули-молив, се превърнаха в отличителни черти на силуета на Хонконг през 70-те години на миналия век. Оттогава големи градове, като Ню Йорк, последваха примера.

Цените на жилищата в небостъргача в Манхатън, предлагани за продажба от JDS Development Group и Property Markets Group, варират от 7.75 до 66 милиона долара.