За тези, които обичат лодки, но мразят как те ограничават директния контакт с водата - което по същество е това, за което са предназначени, плаващото джакузи може да бъде отговорът.

На пазара вече е Spacruzzi, което може да бъде ваше за около 50 000 долара.

Основана през 2021 г. в Тахо, Калифорния, от предприемача Алекс Канветц, едноименната компания създава продукта си като комбинация между хидромасажна вана и електрическа лодка.

Той е описван като „електрически задвижвана, самонагряваща се, самопочистваща се хидромасажна лодка, която идва в комплект с камина на газ.”

Въпреки че има много плавателни съдове, които предлагат горещи вани на борда, почти целият обем на капковидното тяло на Spacruzzi е пълен с вода.

Той се задвижва от електрически двигател, който осигурява четири до пет часа плаване, в зависимост от скоростта и други фактори. Патентована система за филтриране кара водата да циркулира из цялата лодка, затопляйки я от вградената газова камина.

„За разлика от повечето моторни лодки, изцяло електрическото задвижване и електрическаjd и газова отоплителна система не изхвърлят замърсители във въздуха или водата“, казва Канветц, цитиран от Architectural Digest.

Според компанията, Spacruzzi отговаря на всички разпоредби на бреговата охрана на САЩ, за да оперира в строго регулирани водни басейни в страната.

С дължина от четири метра и тегло 550 кг, лодката е проектирана за лесно транспортиране и пускане на вода.

Spacruzzi е до голяма степен персонализирана, като бъдещите собственици могат да избират боя, метал и дървени покрития.

Допълнителните модификации включват кули за сянка, подводни светлини, плаващи контейнери за напитки и други. Всички плавателни съдове са проектирани, сглобени и произведени в съоръженията на компанията в Невада и Монтана.

В допълнение към частните покупки, компанията предлага и цели флотилии Spacruzzi на фирми за лодки под наем и подобни организации.

Цената на плаващото джакузи започва от 48 900 долара, като зависи от модификациите, а строителството и доставката отнемат до 120 дни.