Новият McLaren Artura ще коства на компанията повече от очакваното.

Британският производител на суперколи беше принуден да продаде част от историческата си колекция автомобили, за да набере допълнителен капитан за „определени технически подобрения на Arture", пише Bloomberg.

Според годишния доклад на компанията за 2021 г., колекцията се състои от 54 редки автомобила от Формула 1, както и редки суперколи. От McLaren не съобщават кои и колко точно коли са продадени.

Финансовото издание информира, че те са продадени на основния акционер в компанията, с цел набирането на допълнителни средства за подобренията по Artura.

Суверенният фонд на Бахрейн - Mumtalakat Holding, който притежава 60% от компанията, е превел сумата от 123 млн. долара срещу предоставените му автомобили.

Говорител на McLaren потвърди продажбата на колите, без да уточнява бройката им, както и детайли около сделката.

Преди време от британската компания обявиха, че от време на време продават коли от своята колекция.

McLaren обяви загуба от 249 млн. долара за деветмесечието на настоящата година спрямо 85 млн. долара за същия период година по-рано.

Финансирането от страна на Mumtalakat Holding идва само няколко месеца, след като инвестиционните компании Ares Management Corporation и саудитският инвестиционен фонд PIF записаха преференциални акции срещу 153 млн. долара.