Amazon планира да възобнови рекламните си кампании в Twitter и ще похарчи 100 млн. долара през следващата година. Това туитна журналистът на Platformer Зоуи Шифър.

Новината идва само ден, след като Илон Мъск обяви, че Apple ще продължи да рекламира в платформата.

Милиардерът по-късно благодари на част от големите рекламодатели за това, че са се завърнали в Twitter.

Според информация от Media Matters, половината от топ 100 рекламодатели в социалната платформа са паузирали рекламните си кампании след придобиването ѝ от Мъск.

Именно тези 50 компании са похарчили съвкупните 750 млн. долара през 2022 г., както и близо 2 милиарда долара от 2020 г. насам в Twitter.

Една от компаниите, прекратили рекламата си в платформата, е General Motors. Конкурентът на Tesla обяви през октомври, че се притеснява, че данните за компанията могат да бъдат предоставени на Tesla, информира The New York Times.

От Twitter вече предложиха специални бонуси, за да прекратят загубата на приходи. Всеки рекламодател, който харчи повече от 500 000 долара в платформата, ще получи бонус кампании за същата сума.

Въпреки завръщането на рекламодателите в платформата, от The Times съобщиха, че рекламните приходи за седмицата, завършила на 20 ноември, са с 80% под очакваните.

Част от брандовете са се съгласили да рекламират само на големи събития.