Почитателите на Лионел Меси, които търсят фланелка на аржентинския национален отбор с неговия номер и име, след като той спечели Световната титла, може би нямат късмет в момента.

Adidas е разпродала екипите на Меси и Аржентина в световен мащаб, като в изявление до CNN от концертна за спортни стоки и екипировка заявиха, че  работят по задоволяването на изключително голямото търсене на фланелки и скоро на пазара ще има нови наличности.

В неделя Аржентина победи Франция с дузпи на финала на Световното първенство по футбол, а Меси, който играеше на петия си Мондиал, бетонира окончателно мястото си сред легендите в този спорт.

Фланелките на Меси бяха разпродадени още преди финала. Търсене на уебсайта на Adidas показва, че обикновените фланелки на аржентинския национален отбор са разпродадени, но има останали други екипи, в това число баскетболен екип и тениски.

Търсене за екип на Меси в Амазон също показва, че е разпродаден. В популярния уебсайт StockX екипите се препродават на цени, които достигат до 500 долара. Екипът на Меси от Пари Сен Жермен обаче са налични навсякъде.

Световното първенство се отрази много добре на финансовите резултати на Adidas. През четвъртото тримесечие компанията е генерирала продажби на стойност 424 млн. долара във връзка със събитието, като продажбите на футболни артикули нарастват с 30% на годишна база през първите девет месеца на 2022 г. 

От Adidas също така отчитат по-голямо търсене по време на това Световното първенство в сравнение с предишното.