Поскъпването на имотите е толкова сериозно, че дори цената на въображаемата къща на Дядо Коледа е нараснала.

Според имотния сайт Zillow, къщата на Дядо Коледа с 3 спални и 2 бани на Северния полюс вече струва 1 154 137 долара, или с 12% повече, в сравнение с предходната година.

Имотът е поскъпнал със 77%, откакто Zillow го пуска за първи път на сайта си с пред шест години с цена от малко над 650 000 долара.

Домът на Дядо Коледа, който, според Zillow, e разположен на земя от 25 акра, е построен през 19-и век в старовремски стил, но благодарение на някои реновации, напоследък предлага съвременни удобства. 

Той предлага и други екстри, които купувачите на имоти обожават, в това число камина от пода до тавана и гурме кухня за печене на различни неща. В добавка към спалните, жилището разполага и с уединен кабинет.

Хората не трябва да се притесняват и за елфите, които разполагат със “собствени места за настаняване” в рамките на имота. Част от другите неща в този измислен имот включват малка селска къща за вечерни партита и селска мини колиба, “направена от ръчно дялани трупи и изпълнена с индивидуалност.”

В прессъобщение от Zillow информират, че над 3 милиона души са посетили шеговитата обява на сайта, което я прави една от най-разглежданите.

Оценката на имота е направена въз основа на цените на имотите в райони, “възможно най-близо до Северния полюс.”